CV Samenvatting

Rob Nagel is een ervaren, resultaatgerichte Senior Project / Programme Manager, gevoelig voor de soms complexe en politieke omgevingen waarbinnen hij werkt. Hij heeft ongeveer 15 jaar ervaring als Project / Programma Manager en ruim 22 jaar ervaring binnen de ICT. Hij heeft het klassieke carrierepad van junior programmeur tot Global Programme manager gevolgd. Als Project Manager wordt hij vaak ingezet om slecht lopende projecten terug onder controle te brengen.

Ervaring

Capmit

03/2009- Onlangs gestart als freelance Project Manager (ZZP-er).

EDS

03/2003–03/2009

Diverse Data Warehousing projecten, Basel 2 programme, Programma Management
Klant: ABN AMRO Bank / RBS
Rollen: Project Manager / PMO manager/Programma manager

Vanaf oktober 2001 was Rob Nagel als project- en later als programma manager verantwoordelijk voor de bouw van (wijzigingen op) het 'DARWIN' (GCCM) data warehouse voor Wholesale Finance Client MIS, onder meer gebruikt voor performance management van de Wholesale Client SBU client business units .
In nauwe samenwerking met de business werd de project definitie gemaakt en uitgevoerd. Het aantal project medewerkers varieerde van 10 to 25 FTE. Hierna was zijn rol het IAS (International Accounting Standards) compliant maken van het 'GARDEN' data warehouse van WCS Finance NL en het voorbereiden van het overnemen van het onderhoud door EDS.
Vanaf maart 2004 was Rob betrokken bij het WCS Basel 2 programme, in eerste instantie als consultant voor het schatten van het benodigde budget, later als manager van het EDS Basel 2 PMO, met als taken het supporteren van de programme director en de EDS teams, met services varierend van administratief support, tot project plan reviews en het uitvoeren van project health checks. Verder verving Rob waneer nodig de Programma Director en nam bij ziekte en verlof de project managers binnen het programma.

Vanaf mei 2006 was Rob Nagel als Global Programme Manager verantwoordelijk voor het managen van een portfolio van projecten en applicaties, eerst voor WCS Group Functions, later binnen het Transaction Banking/Payments gebied.

ABN AMRO Bank

08/1994–02/2003 Voor de ABN AMRO was Rob Nagel verantwoordelijk voor steeds grotere en complexere projecten, de laatste jaren werkte hij aan Data Warehousing programma's en was verantwoordelijk voor een 5-tal parallel lopende ontwikkel trajecten, net een maximum van 28 FTE.

Overige werkgevers

08/1986-07/1994 Werkend via onder meer Getronics Software werd Rob Nagel ingezet in verschillende branches, in diverse rollen. Als Project Manager was hij verantwoordelijk voor een fixed price/fixed time maintenance project (7 FTE) voor de ABN AMRO Bank, met als doelstelling het opleveren van een nieuwe release van de boekhoud software voor het internationale netwerk van de bank. Ander fixed price projecten (2-3 FTE) werden gedaan voor Van den Bergh & Jürgens, KPMG Meijburg & Co en de RBB (Overheid; Rijksdienst Bedrijfsgezondheid en -Beveiliging ).


Kwalificaties

Rob Nagel heeft Bedrijfsinformatica gestudeerd aan de HES in Amsterdam, en heeft zijn kennis verder uitgebreid en op peil gehouden door tal van cursussen op het gebied van Project en Portfolio management, informatie technologie en persoonlijke vaardigheden. Sinds 2004 is Rob Nagel gecertificeerd als project manager (PMP) door het PMI.

Kern-eigenschappen

• Team speler.
• Heldere en tijdige manier van communiceren, pro-actieve instelling. Geen verrassingen.
• Analytisch, accuraat en flexibel.
• Spreekt/schrijft uitstekend Nederlands en Engels.


Branches

Rob Nagel heeft in de volgende branches gewerkt:
• Financieel (banken).
• Groothandel (automotive en levensmiddelen industrie).
• Overheid (locale overheid, gezondheidszorg).
• Dienstverlening (belastingadvies).
Website design by Capmit.nl © 2009